İran ve Rusya parlamentoları arasında işbirliği gelişiyor

  • 14 Kasım 2016
  • 1.186 kez görüntülendi.
İran ve Rusya parlamentoları arasında işbirliği gelişiyor

İran İslami Şura Meclisi ve Rusya Federasyonu Konseyi (Senatosu) başkanları, ikili ilişkilerin gelişmesi, terörizm başta olmak üzere bölge sorunlarının son bulması gereğine vurgu yaptılar.

İRNA’nın haberine göre İran Meclis Başkanı Ali Laricani ve Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, dün Tahran’da yaptıkları görüşmede, ikili ilişkilerin geliştirilmesi ile bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüş alış verişinde bulundular.

Laricani, görüşmeden sonra  düzenlenen ortak basın toplantısında, İran ve Rusya ilişkilerinin özellikle de son yıllarda geliştiğini belirterek, İran İslam Cumhuriyetinin  başta terörizm ile mücadele olmak üzere  bir çok alanda Rusya ile ilişkilerin geliştirilmesine  büyük önem verdiğini söyledi.

Rus yetkili bayan Matviyenko da, iki ülke meclisleri arasında  mevcut  ilişkilerin iyi olduğunu belirterek, bu ilişkilerin bölgenin şimdiki hassas şartlarda gelişmesinin Rusya açısından büyük bir öneme haiz olduğunu söyledi.

Matviyenko, daha önce yaptığı açıklamada iki günlük İran ziyaretinden hedefinin, iki ülke arasında  başta terörizmle mücadele olmak üzere bir çok konuda ikili ilişkilerin geliştirilmesi olduğunu  söylemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.