İran ve Suriye arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğinde yeni bir dönem başladı

  • 24 Mart 2022
  • 207 kez görüntülendi.
İran ve Suriye arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğinde yeni bir dönem başladı

İran Dışişleri Bakanı, İran ve Suriye arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğinde yeni bir dönemin başladığını duyurdu.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan dün (Çarşamba) Şam’da Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile ikili işbirliği, bölgesel ve uluslararası gelişmeleri içeren bir görüşme yaptı.

İran Dışişleri Bakanı, görüşmede iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari işbirliği alanında ilişkilerde yeni bir sayfanın başladığını belirterek, bölge ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecini memnuniyetle karşıladığını, her türlü çatışma ve savaşa karşı olduğunu, anlaşmazlıkların diyalog ve barışçıl siyasi yollarla çözülmesine vurgu yaptı.

Emir Abdullahiyan, Viyana’da İran’a karşı yaptırımların kaldırılmasına dair müzakereler hakkında da şunları söyledi: ”Amerikalılar sorunları çözmek ve bir anlaşmaya varmakla ilgilendiklerini iddia etseler de, uygulamada da iyi niyet göstermeleri gerekiyor.”

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad da, sözkonusu görüşmede, bölgedeki gelişmelere değinerek, “ABD’nin Afganistan’daki yenilgisinden sonra ve özellikle Ukrayna’daki gelişmelerden sonra ABD ve NATO’nun bu konuda dünyada bir şey yapamayacağı netlik kazandı.” dedi.

Suriye cumhurbaşkanı bazı ülkelerin çifte standardına atıfta bulunarak, “Bu ülkeler Siyonist rejim İsrail’in Suriye’ye yönelik saldırılarına sessiz kalıyor ve tavır almıyor” dedi.

ABD hükümet yetkililerinin iyi niyet iddialarını temelsiz bulan Beşar Esad, İran İslam Cumhuriyeti’nin Viyana görüşmelerindeki tutumunu akıllıca ve doğru olarak nitelendirerek şöyle dedi: ”Suriye için önemli olan İran’ın Viyana görüşmelerine bakışı ve Suriye’nin İran’la aynı yönde yer almasıdır.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.