İran ve Suriye Cumhurbaşkanlarının görüşmesinin en önemli mesajı;Direniş eksenin zaferi

  • 02 Ağustos 2023
  • 126 kez görüntülendi.
İran ve Suriye Cumhurbaşkanlarının görüşmesinin en önemli mesajı;Direniş eksenin zaferi

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Suriye Devlet Başkanı ile Şam’da yaptığı görüşmenin önemli mesajını direniş eksenin ve yaklaşımının büyük zaferi olarak nitelendirdi.

İranpress haber ajansının bildirdiğine göre  Seyyid İbrahim Reisi, Suriye Dışişleri, Ekonomi ve Dış Ticaret ile İletişim ve Teknoloji Bakanları “Faysal Mikdad”, “Muhammed Samer Al-Halil” ve “Iyad Al-Hatib” ile Tahran’da yaptığı görüşmede, Şam ziyareti sırasında varılan anlaşmaların uygulanmasına ilişkin özellikle ekonomik ve ticari sektörde varılan anlaşmaların eksiksiz olduğunu vurguladı.

Reisi, Suriye hükümetinin ve halkının bu ülkeye yönelik 12 yıldır fitnelere ve topyekûn saldırganlığa karşı tarihsel direnişini överek İran İslam Cumhuriyeti ve Suriye cumhurbaşkanları arasında Şam’da gerçekleşen görüşmenin önemli mesajını direniş hareketinin ve yaklaşımının büyük zaferi olarak nitelendirdi.

Bu görüşmenin ardından “Faysal Mikdad”, 3 Suriyeli bakanın İran İslam Cumhuriyeti’ne eş zamanlı ziyaretini, iki ülke arasındaki stratejik ilişkilerin derinliğini göstermek için “Beşar Esad”ın bir girişimi olarak nitelendirdi.

Suriye Dışişleri Bakanı, bu ülkedeki son gelişmeler hakkında ayrıntılı bir rapor sunarken, İran ve Suriye’nin ortak direniş yolunu da iki ülkenin ortak yönlerinin parlak bir tezahürü olarak değerlendirdi. ve İran İslam Cumhuriyeti liderliğindeki direniş ekseninin bölgeye yönelik her türlü komployu bozguna uğratabileceğini gösterdiğini belirterek, başta şehit Korgeneral Hac Kasım Süleymani olmak üzere tüm direniş şehitlerinin büyük konumunu onurlandırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.