İran ve Suriye Dışişleri Bakanları arasındaki diyalogda işbirliğinin güçlendirilmesine vurgu

  • 25 Mayıs 2022
  • 204 kez görüntülendi.
İran ve Suriye Dışişleri Bakanları arasındaki diyalogda işbirliğinin güçlendirilmesine vurgu

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, Suriyeli mevkidaşı ile yaptığı telefon görüşmesinde, bölge ve dünyadaki bazı konuları ve gelişmeleri değerlendirirken, iki ülke arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesine vurgu yaptı.

Fars Haber Ajansı’na göre, İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, dün akşam Suriyeli mevkidaşı Faysal el’Mikdad ile yaptığı telefon görüşmesinde, iki ülke arasında endişe duyulan konuları ele aldılar, bazı bölgesel konularda görüş alışverişinde bulundular.

Görüşmede, iki ülke arasındaki işbirliğinin yolları da ele alındı, bölge ve dünyadaki gelişmelere ilişkin düzenli koordinasyon ve istişarelerin devamı vurgulandı.

Suriye dışişleri bakanı Faysal el’Miqdad, Suriye-İran ilişkilerinin gelişmesinden ve bu ilişkilerin siyasi, ekonomik ve bilimsel alanlarda ilerletilmesinin öneminden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve İran’ın Suriye’ye devam eden desteğini takdir etti.

Emir Abdullahiyan da, Suriye ile İran arasındaki stratejik ilişkilerin derinliğini de vurguladı ve Tahran’ın Suriye’ye ve halkına verdiği desteği ve Batı’nın zorlayıcı önlemlerinin (yaptırımlarının) Suriye üzerindeki olumsuz etkilerinin üstesinden gelmek için gerekli yardımın devam ettiğini vurguladı.

İran dışişleri bakanı, ”Suriye ve İran, Batı’nın bölgedeki güvenlik ve istikrarı baltalayan komplolarına karşı bir kale konumunda” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.