İran ve Suriye Dışişleri Bakanları görüştü

  • 10 Ocak 2023
  • 131 kez görüntülendi.
İran ve Suriye Dışişleri Bakanları görüştü

İran Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan ve Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat, gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde iki taraflı ilişkileri çeşitli boyutlarda daha da geliştirme konusundaki ciddi kararlılığını vurguladılar.
Suriye Dışişleri Bakanı, İran İslam Cumhuriyeti’nin terörle mücadelede oynadığı yapıcı ve etkili rolü ve Astana süreci de dahil olmak üzere bu ülkedeki siyasi krizin çözümüne yardımcı olmasını takdir ve teşekkür ederek, herhangi bir siyasi girişimde İran’ın rolünü sürdürmenin gerekliliğini vurguladı.
SANA’ya göre Faysal Mikdat ve Hüseyin Emir Abdullahiyan, Filistin halkının kutsallıklarını ve tarihi haklarını savunmak için verdiği haklı mücadeleye ülkelerinin desteğini vurguladılar ve işgal altındaki topraklarda ırkçı Siyonist rejimin Filistinlilere karşı işlediği suçları şiddetle kınadılar.
Abdullahiyan, İran’ın Suriye’nin egemenliğine, bağımsızlığına ve toprak bütünlüğüne verdiği desteğe atıfta bulunarak, İran’ın teröre karşı savaşta Suriye’ye desteğini sürdürdüğünü ve ülkesinin Batı tarafından dayatılan zorunlu ekonomik yaptırımlara karşı Suriye’ye her türlü ekonomik desteği sağlamaya istekli olduğunu vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.