İran ve Suriye heyetlerinin müzakereleri

  • 13 Ocak 2020
  • 924 kez görüntülendi.
İran ve Suriye heyetlerinin müzakereleri

İran ve Suriye heyetleri Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri ve Suriye Başbakanı İmad Hamis’in başkanlığında Tahran’da düzenledikleri oturumda siyasi, iktisadi ve güvenlik meselelerini ele aldı.

Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Cihangiri Pazartesi günü sabah saatlerinde Suriye Başbakanı Hamis’i Saadabad sarayında düzenlenen törenle karşıladı.

İran ve Suriye heyetleri arasında gerçekleşen müzakerelerde Cihangiri ve Hamis’in yanı sıra İran’dan Savunma Bakanı General Emir Hatemi, Yol ve Şehircilik Bakanı Muhammed İslami ve Suriye’den Dışişleri Bakanı Velid Muallim ve Savunma Bakanı Ali Abdullah Eyyüb yer aldı.

Bundan önce Cihangiri ve Hamis ikili ilişkileri ve bölgesel ve küresel önemli konuları ele almak üzere bir görüşme gerçekleştirdi. Bölgede terörle mücadelede iş birliğinin devam etmesi, Suriyeli mültecilerin geri dönüşü, Suriye’nin yeniden inşası ve toprak bütünlüğünün korunması, Amerikalı terörist askerlerin bu ülkeden ve bölgeden çekilmesi, Cihangiri ve Hamis’in ele aldıkları bazı önemli gündem maddeleriydi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.