İran ve Türk İşadamları İran’ın Hoy kentinde bir araya geldiler

  • 16 Ocak 2018
  • 1.089 kez görüntülendi.
İran ve Türk İşadamları İran’ın Hoy kentinde bir araya geldiler

İran ve Türkiye’nin sınır illerinden Hoy ve Ağrı illeri turizm yetkilileri ve iki ülke iş adamları Hoy kentinde ortak bir toplantı düzenledi.

İRİB Haber ajansının bildirdiğine göre Hoy valisi Seyyid Muhammed Abedi bu oturumda yaptığı konuşmada, İran Türkiye arasındaki Razi-Kapıköy sınır kapıları ve Hoy ilinin Ağrı iline komşu olması hasebiyle iki ülke iş adamları ve sermaye sahiplerinin bu illerde ortak ticari, ekonomik ve turizm alanlarında yatırımda bulunabileceklerini bildirdi.

Ağrı ilinin turizm kurumu Başkanı Ebu Muhsin Bulut da, İran ve Türkiye’nin ortak sınırı kapılarında iki ülkenin vatandaşlarının geçişi için şartların kolaylaştırılması gerektiğini belirtti.

Ağrı turizm kurumu heyeti ile birlikte İran’ın Urumiye kentine gelen Bulut, Ağrı Türkiye’nin sınır kenti olduğunu ve dağcılık, hotel ve üniversite gibi imkanları bulunduğunu belirtti.

Batı Azerbaycan ve Ağrı iki komşu il ve turizm bakımından önemli olduğunu belirten Bulut, İran ve Türkiye’nin ortak sınırı kapılarında iki ülkenin vatandaşlarının geçişi için şartların kolaylaştırılması gerektiğini belirtti.

Bulut ayrıca iki ilin dini ve kültürel bir çok ortak değerleri bulunduğunu ve bu bağlamda ortak bilimsel, kültürel ve sanat sergileri açmanın da mümkün olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.