İran ve Türkiye arasında İslam dünyasının sorunlarının çözümüne vurgu

  • 18 Aralık 2014
  • 924 kez görüntülendi.
İran ve Türkiye arasında İslam dünyasının sorunlarının çözümüne vurgu

İslami İran cumhurbaşkanı yardımcısı İshak Cihangiri,  Türkiye ve İran arasında İslam dünyasının sorunlarının giderilmesi için  karşılıklı görüş alış verişlerinin arttırılmasının  zaruri olduğunu söyledi.

Cihangiri dün Türkiye dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesinde bu açıklamayı yaparken, İran ve Türkiye’nin İslam dünyasının iki önemli ülkesi olduğunu ve  bundan dolayı bugün İslam dünyasının içinde bulunduğu sorunların çözümü için de iki ülkenin  daha fazla işbirliği ve fikir alış verişinde olması gerektiğini söyledi.

İslami İran cumhurbaşkanı yardımcısı İshak Cihangiri, terör örgütü IŞİD ve benzeri grupların bölgedeki varlıkları ve faaliyetlerinin  İslam’dan kötü bir imajın sergilenmesine ve  düşmanlar için de İslamofobi yönünde bir fırsata neden olduğunu belirterek, İslam ülkelerinin bu mesele ile diğer sorunların çözümü için  gerekli tedbir ve işbirliği içinde olmaları gerektiğini söyledi.

Sözkonusu görüşmede, Türkiye dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, İran makamları ile yaptığı görüşmelerinnin  yapıcı ve verimli geçtiğine temas ederek, iki ülkenin bazı konularda farklı görüşlerinin olabileceğini  ama uluslar arası konularda  iki ülkenin görüşlerinin birbirine  benzediğini  ve  bölgesel meselelerde de  ortak görüşte olduğunu söyledi.

 

Türkiye dışişleri bakanı, İran ve Türkiye arasında ticari  alanda  ilişkilerin gelişmesi önündeki engellerin  kaldırılmasına  temasla, Türkiye şirketlerinin İran’da  yatırım yapmaya ve turizm konusunda işbirliği için hazır olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.