İran ve Türkiye arasında uyuşturucu kaçakçılığına karşı mücadelede işbirliğine vurgu

  • 14 Temmuz 2017
  • 1.101 kez görüntülendi.
İran ve Türkiye arasında uyuşturucu kaçakçılığına karşı mücadelede işbirliğine vurgu

İran’ın Ankara’daki büyükelçisi Muhammed İbrahim Tahiriyan Ferd, Türkiye emniyet genel müdürü Selami Altınok ile görüşmesinde, iki ülke arasında uyuşturucu madde kaçakçılığıyla mücadelede ciddi işbirliğine vurgu yaptı.

İRNA’nın haberine göre, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok dün  İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi Muhammed İbrahim Taheriyan Ferd ve beraberindeki heyet ile makamında görüştü.

Sözkonusu görüşmede iki ülke ilişkileri, bölgesel güvenlik konuları ve iki ülke emniyet güçleri arasında işbirliği gibi konular ele alınırken, İran büyükelçisi, yılda 2 milyona yakın İranlının Türkiye’ye gittiğini ve bundan dolayı İranlı vatandaşlara  güvenlik güçlerinin yeterince saygı göstermesi ve desteklemesini beklediklerini söyledi.

İran’ın Türkiye büyükelçisi, geçen yıl yaşanan 15 temmuz darbe girişiminin eşiğinde bu darbe girişiminin engellenmesinden dolayı Türkiye halkı ve hükümetini  tebrik etti.

Her iki ülkeden üst düzey yöneticilerin de hazır bulunduğu toplantıda, Türkiye Emniyet Genel Müdürü Altınok, İran büyükelçisi ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken İran büyükelçisi de gösterilen yakın ilgi ve misafirperverlikten dolayı teşekkür etti.

Görüşmede İran içişleri bakanlığı uyuşturucu madde ile mücadele kurumundan albay Behram Barani de hazır bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.