İran ve Türkiye askeri alanda işbirliğini geliştiriyor

  • 15 Mart 2018
  • 1.086 kez görüntülendi.
İran ve Türkiye askeri alanda işbirliğini geliştiriyor

Türkiye ziyaretinde bulunan İran Savunma Bakan Yardımcısı Tuğgeneral Ahedi, bu ülkenin Genelkurmay Başkanı Vekili Orgeneral Dündar ile görüştü.

Türkiye ziyaretinde bulunan İran Savunma Bakan Yardımcısı Tuğgeneral Muhammed Ahedi, bu ülkenin Genelkurmay Başkanı Vekili Orgeneral Ümit Dündar ile bir araya geldi.

Karşılıklı savunma işbirliğinin güçlendirilip geliştirilmesinin konuşulduğu görüşmede, bölgedeki ülkelerin toprak bütünlüğünün korunmasıyla birlikte ulusal egemenliğine saygı duyulması gerektiğine vurgu yapıldı.

Tahran-Ankara ilişkilerinin yanı sıra bölgedeki son gelişmelerin ele alındığı görüşmede, iki ülke arasındaki güvenlik ve savunma işbirliğinin karşılıklı ilişkileri güçlendirerek bölgede istikrar, barış ve güvenlik sağlamayı amaçladığına işaret edildi.

Öte yandan İran Savunma Bakan Yardımcısı, Türk mevkidaşı Şuay Alpay ile görüşüp ilgili konular hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Tuğgeneral Muhammed Ahedi, İran Savunma Bakanı Tümgeneral Emir Hatemi’nin Türk mevkidaşı Nurettin Canikli’nin Tahran’ı ziyaret etmeye yönelik gönderdiği davetiyesini Şuay Alpay’a takdim etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.