İran ve Umman ilişkileri, dostluk ve sadakata dayalı

  • 29 Mayıs 2017
  • 1.079 kez görüntülendi.
İran ve Umman ilişkileri, dostluk ve sadakata dayalı

Umman dışişleri bakanı, Tahran ve Maskat arasındaki ilişkilerin sadakat, dostluk ve ikili işbirliğine dayalı olduğuna değinerek, bazı bölgesel olayların İran ve Umman ilişkilerini etkileyemeyeceğini belirtti.

İRİB’in bildirdiğine göre Umman dışişleri bakanı Yusuf bin Alevi, BBC kanalına verdiği demeçte, Umman’ın İslam inkılabının başından şimdiye kadar İran İslam cumhuryeti ile görüş birliği içinde olduğunu belirtti.

Yemen krizine de değinen Yusuf bin Alevi, hali hazırda Fars Körfezi kıyı ülkeleri ile bu ülkede güvenlik ve istikrarın sağlanması konusunda istişarede olduğunu söyledi.

Maskat’ın kendi toprakları üzerinden Yemen’e İran silahlarının girişine izin verdiğine dair suçlamaları da reddeden Umman dışişleri bakanı, bazı ülkelerin benzer temelsiz suçlamalarda bulunarak kendi çıkarlarını sağlamaya çalıştığını belirtti.

Umman dışişleri bakanı Yusuf bin Alevi, bu ülkenin Ortadoğu’nun bir parçası olduğuna işaretle, Umman’ın bölgede güvenik ve istikrarın sağlanmasını istediğini de sözlerine ekledi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.