İran ve Vatikan arasında İslam ve Hristiyanlık konusunda diyalog oturumu

  • 23 Kasım 2016
  • 1.149 kez görüntülendi.
İran ve Vatikan arasında İslam ve Hristiyanlık konusunda diyalog oturumu

İslam ve Hristiyanlık konusunda 10. diyalog oturumu, ”din adına radikalizm ve şiddet” başlığıyla Vatikan’ın evsahipliğinde düzenlendi.

Dünya katolikleri lideri Papa’nın vekili ile İran İslami ilişkiler ve kültür kurumu başkanı Ebuzer İbrahimi Türkman’ın  huzurunda  düzenlenen oturumda konuşan Türkman, modern cahiliyetin kaynağının, akli öğretilere inanmama ve dinin  beşeriyetten ayrılması olduğunu söyledi.

İbrahimi Türkman, son yıllarda  şiddetin örgütlü bir şekilde arttığını belirterek, dünyanın  bir çok bölgesinde dini öğretilerden suistifade edilmesinde artış olduğuna temasla; ‘bu modern cahiliyetin sonucu dur ve bu durumun önlenmesi için  çaba gösterilmelidir” dedi.

İranlı yetkili, maalesef modern cahiliyetin  ilim ve bilim silahıyla donatıldığını  ve onun yıkıcı etkisinin  cahiliyet dönemindeki kadar hızlı olduğunu söyledi.

Bu arada Dünya Katolikleri lideri Papa’nın vekili Kardinal Jan Loi Turan da, sözkonusu oturumda yaptığı açıklamada, oturumun, müslümanlar ve katolikler arasında dostça ilişkilerin  devamının manası olduğunu söyledi.

Dünyanın bir çok yerinde  sorunların varlığına temas eden  Kardinal Jan Loi Turan, dinlerin dünya düzeyinde barış ve uzlaşının sağlanmasında  önemli rol oynayabileceklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.