İran Yargı Kurumu başkanı: Dünya artık Amerikan hükümetine güvenmiyor

  • 17 Ekim 2017
  • 1.145 kez görüntülendi.
İran Yargı Kurumu başkanı: Dünya artık Amerikan hükümetine güvenmiyor

İran yargı kurumu başkanı Ayetullah Sadık Amoli Laricani, Amerikalıların nükleer anlaşma Kapsamlı Ortak Eylem Planı konusunda güvenilmez olduklarını gösterdiklerini ve dünya genelinde itibarlarının her zamandan çok yok olduğunu söyledi.

Ayetullah Laricani, dün Yargı Kurumu yetkilileri oturumunda yaptığı açıklamada, Amerikan başkanı Trump’ın İran ve nükleer anlaşma karşıtı son açıklamalarına işaretle, ”Nükleer anlaşma konusunda müzakereler İran’ın  mantık ve müzakere ehli olduğunu ve uluslararası ilişkilerde ve diplomasi edebiyatına tamamen vakıf olduğunu gösterdiğini” söyledi.

İran Yargı Kurumu başkanı, Turmp’ın İran devrim muhafızları ordusu aleyhinde küstah açıklamalarına işaretle, ”bu açıklamaların temelinde, devrim muhafızlarının Irak ve Suriye’de Amerikan kuklası teröristlere karşı verdiği mücadelede onlara ağır darbe indirmesi bulunuyor” dedi.

İran yargı kurumu başkanı, sultacı ülkelerin terör örgütü IŞİD’i kendi şom emellerini tahakkuk ettirmek için oluşturduklarını belirterek, ”İran İslam Cumhuriyeti, Irak ve Suriye devletlerinin terörle mücadeledeki resmi taleplerine olumlu cevap vererek teröristlere ağır darbe verilmesinde önemli rol oyanmıştır ve bu durum sultacı ülkeleri  son derece rahatsız etmiştir’ dedi.

Laricani, maalesef bölgedeki bazı ülkelerin kendi ve İslam dünyasının çıkarlarına dikkat etmeksizin Amerika’dan  milyarlarca dolarlık silah satın aldıklarını ama aynı Amerika’nın ülkenin sultacılara ve onların aşırıcılıklarına karşı savunma konusunda  İran’ın füze programını eleştirdiklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.