İran Yargı Kurumu Başkanı: General Süleymani devrimcilikle diplomasi peşindeydi

  • 29 Nisan 2021
  • 662 kez görüntülendi.
İran Yargı Kurumu Başkanı: General Süleymani devrimcilikle diplomasi peşindeydi

İran İslam Cumhuriyeti yargı başkanı İbrahim Reisi, general Süleymani’nin devrimcilikle diplomasi sürdürdüğünü vurguladı.

Reisi, dün yaptığı açıklamada, ”İslam Devrim Muhafızları Kudüs Gücü komutanı general Kasım Süleymani, sadece bir askeri komutan değildi aynı zamanda kelimenin tam anlamıyla devrimci bir diplomattı” dedi.

İran Yargı Kurumu başkanı Reisi, “General Süleymani devrimci diplomasi çalışmalarında gerçekten etkili oldu ve sahadaki düğümü çözdü.” dedi.

Direniş ve mücadelenin sembolü olarak general Süleymani’nin yaptığı hizmetleri öven Reisi, “şehit General Süleymani, son 40 yılda özellikle bölgedeki son gelişmelerde çok net ve etkili rol oynayan büyük bir stratejistti.” dedi.

İran Yargı Kurumu başkanına göre, ”Şehit Süleymani, sahayla diplomasi arasında bir bağ kuran ve sahadaki sorunu diplomasi ve sahadaki diplomasi sorunuyla çözmek için bir şeyler yapan etkili bir mücahitti.”

Reisi, general Süleymani’nin varlığıyla bölgeyi teröristlerden temizlediğini, ne yaptığını öğrenmek isteyen varsa, onu nasıl hatırladıklarını görmek için bölge halkına gitmesi gerektiğini vurguladı.

Son Irak ziyaretine değinen yargı başkanı, Iraklı yetkililerin general Süleymani’yi hayırla yadettiklerini ve bugün bölgenin güvenliğinden dolayı general Süleymani’ye minnettar olduklarını söylediklerini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.