İran Yargı Kurumu Başkanı Reisi: ABD’nin terörist başkanı yargılanmalıdır

  • 14 Ocak 2020
  • 777 kez görüntülendi.
İran Yargı Kurumu Başkanı Reisi: ABD’nin terörist başkanı yargılanmalıdır

İran Yargı Kurumu Başkanı Reisi, ABD’nin kanunsuz bir şekilde General Süleymani’yi şehit etmesine değinerek; “ABD’nin terörist başkanının uluslararası mahkemelerde yargılanması gerekir” ifadelerini kullandı.

Muhabirimizin verdiği haberde, İran Yargı Kurumu Başkanı Seyyid İbrahim Reisi, Amerika’nın İslam İnkılabı Kudüs Gücü Komutanı Korgeneral Şehit Kasım Süleymani’ye yönelik terör girişiminin uluslararası yasalar ve konvansiyonların ihlali olarak niteleyip, General Kasım Süleymani’nin  terörizmle mücadele ve mazlumların destek simgesi olduğunu, ABD’nin bu yasadışı ve terör girişiminin kesinlikle takip edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

İran Yargı Kurumu Başkanı dünkü açıklamalarında ayrıca, uluslararası camianın bu açık bir şekilde uluslararası kanunların ihlal edilmesini takip  etmesi gerektiğini belirterek, dünyadaki vicdan sahibi insanlar, İslam ümmeti ve İran Yargı Kurumu kesinlikle bu konudan vazgeçmeyeceğini kaydetti.

General Şehid Süleymani ve arkadaşlarının İran ve Irak’taki görkemli cenaze merasimine milyonluk katılımlara da işaret eden Reisi, bu unutulmaz hamasetin  İslam dünyasının Amerika’ya yönelik nefretini ve İslami değerler, fedakarlıklar ve direnişe bağlılıklarının göstergesi olduğunu belirtti.

İbrahim Reisi açıklamasının devamında ayrıca, ABD’nin General Süleymani’yi şehit etmesinin ardından İran Devrim Güçlerinin ABD’nin üslerine yönelik sert cevabı ve gücünün takdire şayan olduğunu belirterek, bu girişimin ABD’nin son 70 yıllık geçmişinde görülmediğini, ve itibarını zedelediğini belirtti.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.