İran: Yemen’de tek çözüm ulusal birlik hükümeti

  • 14 Nisan 2015
  • 799 kez görüntülendi.
İran: Yemen’de tek çözüm ulusal birlik hükümeti

İrna haber ajansının bildirdiğine göre İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Efhem, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suudi el-Faysal’ın İran’ı Yemen’in iç işlerine müdahale etmekle suçlamasına tepki gösterdi.

Merziye Efhem, “Suudi yetkililer, 2 haftadan fazla bir süredir uluslararası kuralları ayaklar altına alarak Yemen’in altyapısını, sivil yerleşim merkezlerini bombalayıp yüzlerce masum kadın ve çocuğu öldürürken Yemen’in iç işlerine müdahale edildiğinden söz ediyorlar. Bu ülkenin savunmasız halkına yönelik savaşın durdurulması için yapılan meşru uluslararası talepleri duymaya yanaşmıyorlar” dedi.

İran’ın Yemen’deki sorunun çözümü konusundaki görüşünün çatışmaların bir an önce durdurulması, başta gıda ve ilaç olmak üzere insani yardımların ulaştırılması ve siyasi müzakerelere başlanması olduğunu hatırlatan Merziye Efhem, Yemen sorununun tek çözüm yolunun da ulusal birlk hükümeti kurulması olduğunu ifade etti.

“Yemen, bağımsız bir ülkedir ve hiçbir ülkeyi kendi iç işlerinin sorumlusu olarak görmeyen bilinçli bir halka sahiptir” diyen Efhem, saldırıların Yemen’deki sorunu çözmeyeceği gibi sorunları daha da karmaşık hale getirdiğini vurguladı ve şunları ekledi:

“Yemenlilerle-Yemenlilerin siyasi diyalogu, yani ülkedeki tüm siyasi ve toplumsal kesimlerin katılımıyla kurulacak bir ulusal birli hükümeti, Yemen’i mevcut krizden çıkaracak ve masum insanların öldürülmesini önleyecek tek yoldur.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.