İran, Yemen’e insani yardım göndermeye devam ediyor

  • 14 Mayıs 2015
  • 840 kez görüntülendi.
İran, Yemen’e insani yardım göndermeye devam ediyor

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İran’ın BM İnsani Yardım Ofisi’nin koordinasyonu ile Yemen’e insani yardım gönderdiğini açıkladı.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Efham bugün haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada, İran’ın gıda ve ilaç yardımlarını acilen göndermeye başladığını ve BM İnsani Yardım Ofisi’nin koordinasyonu ile bu yardımların ilk fırsatta Yemen halkına ulaşacağını temenni etti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Efham, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yemen’in saldırgan ülkelerce neredeyse 50 gündür abluka altında olduğunu ifade ederek, bu yüzden Yemen’de hayat şartlarının olukça vahim olduğunu ve ülkenin insanlık felaketi eşiğine geldiğini kaydetti.
Efham, ilgili uluslararası örgütler nezdinde Yemen’e acil insani yardımların gönderilmesi konusunun yoğun bir biçimde takip edildiğini söyleyerek, İran yardımlarının gönderilmeye başladığını sözlerine ekledi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Efham, Yemen savaşına katılan ülkelere, İran İslam Cumhuriyeti’nin insani yardımlarını taşıyan gemide arama yapmalarına izin verilmeyeceğini de belirtti.

İrib

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.