İran yeni bir deniz altıyı suya indiriyor

  • 12 Nisan 2015
  • 992 kez görüntülendi.
İran yeni bir deniz altıyı suya indiriyor

İslami İran ordusu deniz kuvvetleri komutanı Habibullah Seyyari,  İran’ın kendi  yapımı  yeni bir deniz altıyı çok kısa  bir zaman içinde denize indireceğini söyledi.

Tuğamiral Seyyari,  sözkonusu denizaltının  bu yıl suya indirileceğini belirterek İran’ın  denizaltı ve benzeri diğer  deniz savunma alanında  askeri teçhizatlarda çok önemli bir aşamaya geldiğini söyledi.

Tuğamiral Seyyari,  İran deniz kuvvetlerinin  kruvazör ve denizaltı  yapımında geldiği noktanın daha ileride  çok daha  kapsamlı filolar  yapımı aşamasına gelmesini ümidini  dile getirirken, İran’ın  imal ettiği sözkonusu kruvazörlerin  ileri teknoloji silahlar ve askeri teçhizatlarla donanımlı olduğunu söyledi.

İranlı komutan, İran’ın yapımını gerçekleştirmekte olduğu 3. nesil kruvazörlerin de bitim aşamasında olduğunu ve isminin de Sehend olarak adlandırıldığını söyledi.

İslami İran, Mart 2015 başlarında,  İran savunma  bakanlığı ve silahlı güçler tarafından yapılan 2. nesil Demavend adlı kruvazörü,  Hazar denizine indirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.