İran yolcu uçağı Suriye semalarında düşman savaş uçaklarınca taciz edildi

  • 24 Temmuz 2020
  • 2.482 kez görüntülendi.
İran yolcu uçağı Suriye semalarında düşman savaş uçaklarınca taciz edildi

Haber kaynakları dün gece verdikleri haberlerde, İran’a ait bir yolcu uçağının dün gece Suriye semalarında düşman 2 savaş uçağının tacizi sonucu zorunlu iniş yaptığını ve yaralıların olduğunu bildirdiler.

Haber kaynakları, düşmanlara ait 2 savaş uçağının İran yolcu uçağına yaklaştıklarını ve yolcu uçağını taciz ettiklerini bildirdiler.

Sözkonusu tacizin ardından uçak pilotunun savaş uçaklarıyla çarpışmamak için dikkatli bir şekilde manevra yaptığı ve alçaktan uçuşunu sürdürdüğü ve bu ani  durumun bazı yolcuların yaralanmasına neden olduğu bildiriliyor.

Düşman savaş uçaklarının İran’a ait yolcu uçağına 100 metre kadar yaklaştıkları bildiriliyor.

İran uçağı pilotuna göre sözkonusu savaş uçakları Amerika’ya aittir.

Suriye SANA haber ajansı da, sözkonusu savaş uçaklarının Amerika’ya ait olduğunu ve Suriye’deki gayri meşru ABD üssünden kalkış yaptığını bildirdi.

Bu arada ırkçı İsrail ordusu da, haberlerde çıkan iddiaları reddederek taciz eden savaş uçaklarının İsrail’e ait olmadığını bildirdi.

Haber kaynakları, savaş uçaklarının yolcu uçağının arkasına gizlenerek Suriye hava savunma sistemlerinin İran yolcu uçağını vurmaları gibi şeytani bir komplonun olabileceğini ama bunun gerçekleşmediğini bildirmekteler.

Bu arada İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, konuyla ilgili incelemelerin sürdüğünü belirterek, gerekli bilgilerin alınmasından sonra hukuki ve siyasi açıdan girişimde bulunacaklarını söyledi.

Musevi, İran’ın BM’deki daimi temsilcisi Mecid Tahti Revançi ile de görüşerek, konunun BM genel sekreterine de iletildiğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.