İran’a ait askeri deniz teçhizatın tanıtımı yapıldı

  • 30 Kasım 2016
  • 1.178 kez görüntülendi.
İran’a ait askeri deniz teçhizatın tanıtımı yapıldı

İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Seyyari, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Sâmen” projesinin oldukça önemli bir askeri proje olduğuna dikkat çekti.

İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Habibullah Seyyari, İran Deniz Kuvvetleri’ne ait yeni deniz teçhizatının tanıtım töreninde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Târık” adlı denizaltı projesiyle ilgili, “Geçen yıllarda da mütemadiyen belirttiğimiz gibi İran Deniz Kuvvetleri bu denizaltının esas onarımını kendisi yapabilir” dedi.

Tuğamiral Seyyari bu tanıtım töreninde, “Bugün tanıtımı yapılan projelerin bir kısmı eğitim ile ilgilidir. İslam İnkılabı’ndan önce bu eğitimsel deniz teçhizatlar yurt dışından ithal edilirdi. Ancak halihazırda yurt içinde üretilmektedir” ifadesini kullandı.

“Sâmen” projesi hakkında bilgi aktaran İran Deniz Kuvvetleri Komutanı, “Sâmen” projesinin oldukça önemli bir askeri proje olduğunu, ayrıca projede deniz kuvvetlerinin gereksinimine göre yapıldığını belirtti.

“Kendi potansiyellerimize dayanarak okyanusları bile kattetmeyi başardık. Ülkeye ait 49 filo grubunu dünyanın farklı noktalarına gönderdik” diyen Tuğamiral Seyyari, “Potansiyellerimizden ötürü gereken her noktada bulunurz. Dünyanın önemli geçit noktalarından birisi Aden Körfezi’dir. İran’ın orada menfaatı vardır. Bu nedenle şimdiye kadar 3 bin 845 gemi tehlikeli geçitten selametle sevk edilmiştir” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.