İran’a uyuşturucu girişinin engellenmesi için Afganistan sınırları sıkı kontrol altında

  • 02 Ocak 2017
  • 1.017 kez görüntülendi.
İran’a uyuşturucu girişinin engellenmesi için Afganistan sınırları sıkı kontrol altında

İran Uyuşturucu madde kaçakçılığı ile Mücadele Merkezi Uluslararası işler yardımcısı, İran İslam Cumhuriyetine uyuşturucu girişinin engellenmesi amacıyla Afganistan-İran sınırlarında çok sıkı güvenlik önlemlerinin alındığını bildirdi.

İran Uyuşturucu madde kaçakçılığı ile Mücadele Merkezi Uluslararası işler yardımcısı Tuğgeneral Esedullah Hadinejad, , alınan yeni önlemlerle artık Afganistan’dan İran topraklarına uyuşturucu girişinin kesinlikle önünün alındığını açıkladı.

İran-Pakistan sınırında da 250 km.lik bir bölümde güvenlik zaafiyetinin bulunduğunu belirten Tuğgeneral Esedullah Hadinejad, ilgili kurumlar arasında yakın işbirliği ve gerekli bütçenin temin edilmesiyle bu zaafiyetin de giderileceğini bildirdi.

Kara sınırların kaçakçılığa tamamen kapanması ardından uyuşturucu kaçakçılarının Fars Körfezinde su sınırlarına yönelmesinin beklendiğini belirten İran Uyuşturucu madde kaçakçılığı ile Mücadele Merkezi Uluslararası işler yardımcısı, İran İslam Cumhuriyetinin narkotikle en ciddi mücadele eden ülke olduğunu bildirdi.

İran İslam Cumhuriyeti bu mücadelede şimdiye kadar kendi emniyet güçlerinden bir çok şehid vermiştir.

İran Uyuşturucu madde kaçakçılığı ile Mücadele Merkezi Uluslararası işler yardımcısı, Amerika ve İngiltere askerlerinin Afganistan’daki varlığı ve bu ülkede mafyanın gelişmesinin uyuşturucu kaçakçılığının en önemli nedeni olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.