İran’da Asuriler güven içindeler

  • 27 Aralık 2016
  • 1.171 kez görüntülendi.
İran’da Asuriler güven içindeler

İran Doğu Asuri Kilisesi Başpiskoposu, İran şehirlerinde Asuri vatandaşların güvenlik oranlarının çok yüksek olduğunu bildirdi

Dün İRNA’ya demeç veren İran Doğu Asuri Kilisesi Başpiskoposu Marnersay Benyamin, İran İslam Cumhuriyetinde tüm toplum fertleri için güvenliğin var olduğunu ve Asurilerin de bundan istisna olmadıklarını söyledi.

İran Doğu Asuri Kilisesi Başpiskoposu, İran yetkililerine teşekkür ederek, İranlı Asurilerin tam bir huzur ve sükunet içinde kendi dini törenlerini özgürce düzenlediklerini bildirdi.

Batılı ülkeler İran içindeki etnik ve dini azınlıkları kışkırtmak amacıyla sürekli olarak İran’a karşı karalama kampanyası yürüterek, İran’de etnik ve dini azınlıkların özgür olmadıklarını iddia etmekteler.

Amerika, İsrail, batılı devletler ve bir takım bölge yönetimleri tarafından desteklenen IŞİD terör örgütünün Irak ve Suriye’de Asurilere yönelik işlediği cinayetlere de değinen İran Doğu Asuri Kilisesi Başpiskoposu Benyamin, dünyanın neresinde olursa olsun din ve mezhep adı altında insanların katledilmelerinin kınandığını ve kabul edilemeyeceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.