Ä°ran’da koronadan iyileÅŸenlerin sayısı 59 bin 273’e ulaÅŸtı

  • 20 Nisan 2020
  • 658 kez görüntülendi.
Ä°ran’da koronadan iyileÅŸenlerin sayısı 59 bin 273’e ulaÅŸtı

SaÄŸlık Bakanlığı Halkla Ä°liÅŸkiler Merkezi BaÅŸkanı KiyanuÅŸ Cihanpur, bugüne kadar Ä°ran’da korona virüsünden hayatını kaybedenlerin sayısının 5 bin 209’a, bu hastalığa yakalananların sayısının 83 bin 505’e yükseldiÄŸini, 59 bin 273 kiÅŸinin ise iyileÅŸtiÄŸini bildirdi.

Dünden bu yana 1294 kişide daha korona virüs tanısı konulduğuna dikkati çeken Cihanpur, son 24 saatte bu vakalardan 91’inin daha yaşamını yitirdiğini söyledi.
Cihanpur, bugüne kadar Ä°ran’da korona virüsünden hayatını kaybedenlerin sayısının 5 bin 209’a, bu hastalığa yakalananların sayısının 83 bin 505’e yükseldiÄŸini, 59 bin 273 kiÅŸinin ise iyileÅŸtiÄŸini bildirerek, koronavirüs hastalarından 3 bin 389 kiÅŸinin kritik durumda ve yoÄŸun bakımda olduÄŸunu kaydetti.
Ãœlkede ÅŸimdiye kadar 353 bin 12 korovavirüs tanı testinin gerçekleÅŸtirildiÄŸine iÅŸaret eden Cihanpur, ‘Yeni vakaların sayısında kademeli bir düşüş olmasına raÄŸmen, tüm uyarılar geçerliliÄŸini koruyor. Akıllı mesafe ve gerekli iÅŸlerin geri dönüşü ile trafik artabilir, bu nedenle mesafe izleme önemlidir ve ev maskelerinin kullanımı yardımcı olabilir. Ä°nsanların gözlemleyerek ve gereksiz iletiÅŸim ve hareketlerden kaçınarak hastalığı kontrol etmeye yardımcı olacağını umuyoruz’ diye ekledi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.