İran’da Küresel Emperyalizmle Ulusal Mücadele Günü

  • 02 Kasım 2016
  • 1.115 kez görüntülendi.
İran’da Küresel Emperyalizmle Ulusal Mücadele Günü

Yarın Perşembe 4 Kasım, İrann halkının küresel emperyalizm karşısındaki direniş ve zaferin simge günüdür.

37 yıl önce 4 Kasım tarihinde İranlı öğrenciler, ABD’nin İran İslam inkılabına karşı sayısız sınır komplolarını protesto etmek için Tahran’daki casusluk yuvası olan Büyükelçiliği’ni ele geçirdi.
İslami İran halkı, İnkılabın ardından “Küresel Emperyalizmle Ulusal Mücadele Günü” olarak adlandırılan bugünü her yıl kutlayarak, ulusal birlik ve İslami bütünlüğünün görkemliliğini, kendi iktidar ve azametini dünyaya gösterip, devrimin gerçek mesajı olan emperyalizmle mücadeleyi haykırmış bulunuyor.
Büyük İran halkı her yıl bugünde Yevmullah 13 Aban- 4 Kasım etkinlikleri ve yürüyüşlerine bilinçli, devrimci ve yoğun katılımıyla bir kez daha zulme ve tağuta hayır diyor.
Bu bağlamda, Tahran’da ABD’nin casusluk yuvası önünde muhtelif halk kesimlerinin katılımıyla düzenlenecek gösteri ile eşzamanlı diğer kentlerde de Amerika’yı protesto eylemleri yapılacak.

4 Kasım gününde İran İslam İnkılabı tarihinde 3 önemli ve kritik olay, küresel emperyalizmle mücadele sürecinde vuku buldu.
Rahmetli İmam Humeyni’nin Türkiye’ye sürgün edilmesi, tağut rejimince öğrencilerin katliam edilmesi ve ABD’nin Tahran’daki casusluk yuvasının devrimci öğrenciler tarafından ele geçirilmesi, farklı yıllarda olsa da aynı günde gerçekleşti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.