İran’da kutsal savunma haftası etkinlikleri

  • 22 Eylül 2015
  • 853 kez görüntülendi.
İran’da kutsal savunma haftası etkinlikleri

Bugün hicri şemsi takvimle 31 Şehriver ve Miladi 22 Eylül, Baas rejiminin İran’a dayattığı 8 yıllık savaşın yıldönümü.

Saddam rejimi Miladi takvimle Eylül 22 Eylül 1980 (hicri şemsi 31 Şehriver 1359) tarihinde Tahran’ın bir hafta içinde fethedeceği kuruntusuyla İran’a karşı savaş başlattı. Bu yüzden Hicri Şemsi 31 Şehriver, İran takviminde Kutsal Savunma Haftasının başlangıcı olarak bilinmekte.

Irak’ın baas rejimi bundan 35 yıl önce yeni kurulan İran İslam Cumhuriyetini devirmek amacıyla müstekbir güçlerin her türlü yardımıyla, İran aleyhlinde savaş başlattı, ve bu zorunlu savaş tam 8 yıl sürdü.

Dikta Saddam rejimi ordusu İranla 8 yıllık savaş sürecinde  müstekbir güçlerin her türlü yardımları, ve arap ülkelerinin eşsiz mali destekleriyle bölgede, batılı güçlerin savaş makinesi olarak onların hedeflerinin hizmetinde olmuştur.

İran halkı 8 yıllık Kutsal Savunma döneminde Batı’nın Saddam rejimine hibe ettiği silahlar, casus uyduları, propaganda destekleri ve onların BM’deki siyasi araçlarından korkmadan yolun devam ederek, tüm baskı ve zorluklara rağmen, ordusu ve gönüllü güçlerle vahdet içinde  düşmanı yenip, hak yolunda direnenlerin asla yok olmayacaklarını ortaya koyarak tüm güçleriyle müstekbir güçlere karşı koydular.

İran’da bu yılkı kutsal savunma haftası etkinlikleri, İran Silahlı Kuvvetlerinin, İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin huzurunda düzenlenen merasimle başlamış bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.