İran’da Siyonist Rejim’e bağlı en büyük terör ağı çökertildi!

  • 27 Temmuz 2023
  • 81 kez görüntülendi.
İran’da Siyonist Rejim’e bağlı en büyük terör ağı çökertildi!

İran istihbarat bakanlığı  Siyonist Rejim İsrail’e bağlı en büyük terör ağının çökertildiğini ve üyelerinin ve unsurlarının tutuklandığını duyurdu.

Terörizm İran İslam Cumhuriyeti’nin , 1979 devriminden sonra karşılaştığı en önemli tehditlerden biridir.  1980’li yıllarda Münafıklar grubu gibi terör örgütlerinin körü körüne yaptıkları saldırılar, Siyonist devletin İranlı nükleer bilim insanlarına karşı hayata geçirdiği terörler ve özellikle de Amerikan terörist hükümetinin General Kasım Süleymani’ye yönelik terör eylemi ve bu büyük direniş komutanını şehit düşürmesi İran’a karşı yapılan en büyük terör saldırıları olarak sıralanmaktadırlar.

Son 44 yılda, aralarında yetkililer, bilim adamları ve sıradan vatandaşların da bulunduğu 17.000’den fazla İranlı suikasta kurban gitti. Burada önemli olan nokta, İran’a yönelik terör çetelerinin ve ağlarının başta ABD olmak üzere Batılı ülkeler tarafından desteklendiği ve desteklenmeye devam edilmesidir. Bunun bariz bir örneği, Amerika Birleşik Devletleri’nin ve bazı Avrupa ülkelerinin eski ve mevcut yetkililerinin münafıklar grubunun toplantılarına açık ve alenen katılmalarıdır. Amerika’da olduğu gibi Avrupa ülkelerinde de terör ve ayrılıkçı grupların varlığı İran’a karşı Batı’nın teröre destek olduğunun bir başka göstergesidir. Şimdiye kadar ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin terör örgütleri tarafından İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı kullanıldığına dair birçok belge yayınlandı.

Bu belgelerin bir kısmı da İran İslam Cumhuriyeti tarafından yayınlanmıştır. Bu bağlamda İran İstihbarat Bakanlığı yaptığı duyuruda, Tahran, Kirman, İsfahan, Kohgiluyeh ve Boyer Ahmed, Kürdistan ve Mazenderan illerinde çok sayıda sabotaj eylemi gerçekleştirmeyi amaçlayan geniş terör ağı mensuplarının, İran İslam Cumhuriyeti güvenlik güçleri tarafından tutuklandığını duyurdu.  Bu duyuruda, Danimarka ve Hollanda’da bulunan terör merkezleri aracılığıyla işgalci Siyonist rejiminin casusluk teşkilatlarına bağlı olan ve rejim tarafından maddi olarak desteklenen ve donatılan bu şebekenin üyelerinin, Muharrem ayının arifesinde operasyonlarını gerçekleştiremeden yakalandıklarını duyurdu.  Bu duyuruda, imha gücü yüksek ve uzaktan kumanda kabiliyetine sahip 43 adet bombanın tespit edilerek etkisiz hale getirilmesine, Korgeneral Kasım Süleymani’nin mezarı ile bazı toplanma ve yakıt ikmal yerlerinde sabotaj girişim planlarına değinilerek, iç ve dış ihtiyaçları aksatmak ve diğer amaçlarla elektrik direkleri ve benzin istasyonlarının patlatılmasının da sabotaj listesinde yer aldığı belirtildi.

Bir başka duyuruda, Devrim Muhafızları İstihbarat Teşkilatı ve Gilan ili İstihbarat Genel Müdürlüğü ortak bir açıklamayla casus Bahai Partisi’nin Gilan ilindeki merkez çekirdeğine mensup kişilerin tutuklandığı ve tutuklanan sanıkların doğrudan ve dolaylı olarak “Beytü’l-Adl” olarak bilinen Siyonist merkeze bağlı olduklarının tespit edildiği duyuruldu. Bu grupların Siyonist Rejim’le örgütsel bağlantı içinde oldukları, Gilan ilinde sahte Bahai mezhebinin örgütlenmesini yeniden canlandırma stratejik misyonunu yerine getirmek istedikleri de açıklandı. Bu bağlamda bu grupların “agresif” propaganda hattı izledikleri ve hedefli bilgi toplama misyonu da yürüttükleri açıklandı. Bu duyurular, teröristlerin İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı sınır ötesi bağlantılarını göstermektedir. Siyonist rejimin İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı terör kozunu kullanmasının nedeni, esas olarak direniş gruplarının bu rejime karşı artan caydırıcılık gücü ile ilgilidir. Buna istinaden terör örgütleri, Batılı ve Siyonist destekçileriyle birlikte özellikle son bir yılda İran İslam Cumhuriyeti İstihbarat Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada olduğu gibi geniş çaplı sabotaj operasyonları aşamasına girme niyetindedir. Tabii ki, istihbarat teşkilatlarının uyanıklığı bunu başarısızlığa uğrattı, terörist gruplar ve onların destekçilerimi hezimete uğrattı. Ancak bu terör gruplarının hareketlerinin önümüzdeki aylarda artması beklenebilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.