İran’da Terör Çetelerine Operasyon: 33 Terörist Öldürüldü

  • 25 Temmuz 2016
  • 711 kez görüntülendi.
İran’da Terör Çetelerine Operasyon: 33 Terörist Öldürüldü

Hamza Seyyid’üş Şüheda Karargâhı Komutanı, İran’ın kuzeybatısında terörist grupların etkisiz hale getirilmesinin ayrıntıları hakkında, “iki terörist grup, tamimiyle etkisiz hale getirildi ve diğer üç gruba da ölümcül darbeler vurduk” ifadesinde bulundu.

General Mecit Ercüment Fer, İran’ın kuzeybatısında terörist grupların etkisiz hale getirilmesinin ayrıntılarıyla ilgili sorduğu soru hakkında şunları söyledi: “Amerika ve Arabistan istihbarat servislerinin, İran’da güvensizlik ve huzursuzluk oluşturmak için planları vardı ve geçen yıldan itibaren odaklanmış bir şekilde faaliyetlerine başlamışlardı.

Bu ülkelerin Sünni gruplarla ve PEJAK’la ilişkileri vardı. Öyle ki Arabistan istihbarat servisi Hacı Ahmedi ile Almanya’da bir toplantı düzenleyerek, bu gruplara birçok teçhizat ve mali destek sağladı. Bu ülkeler, sözde Sünni grupları birleştirmek için bölgedeki Kürtlerle de konsolosları aracılığıyla başka bir toplantı daha düzenlediler ve yaklaşık 36 yıl süren faaliyetin ardından, sözde Sünni görünümlü ajanları bir araya toplamayı başardılar.”

Mecit Ercüment Fer bu grupların görevine değinerek şu ifadelerde bulundu: “Arabistan ve Amerika tarafından bu gruplara silah ve teçhizat desteği sağlanıyor ve bu grupların görevi, İran’da güvensiz bir ortam oluşturmak ve yaymaktır.

Terörist gruplar 5 ekipten oluşuyorlardı ve geçen yıl bu 5 ekipten biri, ortamı incelemek için bölgede tur attı ve ülkeden çıktı. Bu konuya hâkim olmamıza rağmen hiçbir eylemde bulunmadık ve bu yıl bu gruplar, operasyon yapmak için ülkeye girdiler hatta kendi reklamlarında ve tebliğlerinde kullanmak için Tishk Televizyon kanalından da operasyon sahnelerini çekmesi için bir ekip getirmişlerdi.

Biz biri, Batı Azerbaycan’da ve diğeri de Kürdistan’da bulunan bu 5 ekipten ikisini ülkenin kuzeybatısında tamamen etkisiz hale getirdik.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.