İran’daki güvenlik İmam Hamaney’in rehberliğinden dolayıdır

  • 11 Ekim 2015
  • 788 kez görüntülendi.
İran’daki güvenlik İmam Hamaney’in rehberliğinden dolayıdır

İran İstihbarat Bakanı Hüccetülislam Mahmud Alevi İran’ın güneyinde bulunan Bender Abbas şehrinde düzenlenen Şia ve Sünni Alimleri Birliği Toplantısı’nda konuştu.

İstihbarat Bakanı Alevi burada yaptığı konuşmada herkesin vatandaşlıktan kaynaklanan hakları olduğunu belirterek ülke, İslam İnkılabı ve Rehberin halka ait olduğunu ve bütün milletin de İmam Hamaney’in himayesi altında olduğunu belirtti.

İstihbarat Bakanlığı’nın bütün halkın hizmetçisi olduğunu ve ayrışmayı önleyerek toplumda birlik ve beraberliği sağlamaya çalıştığını dile getiren Alevi “Bugün müstekbirler İslami toplumlara musallat olmuş ve müslümanları ayrıştırmışlar. Dolayısıyla da biz bu tür koşullarda daha uyanık davranmalıyız” açıklamasında bulundu.

İran’daki güvenliğin İnkılap Rehberi’nin eşsiz rehberliği ve halkın birlik ve beraberliğine bağlayan Alevi, Mina olayından da bahsederek “Bu olay bütün müslümanların ve özellikle İran halkını yasa boğdu ve Suudi Arabistan devleti bu olayı daha akıllı bir şekilde kontrol etmeliydi” diye ifade etti.

Suudiler’in müslümanlarla dertlerini paylaşmak yerine olayı küçümsediklerinin altını çizen Alevi, Suudiler’in davranışından dolayı bu olayı cinayet olarak nitelemenin mümkün olabileceğini aktardı.

İstihbarat Bakanlığı’nın bütün Silahlı Kuvvetler ve yargı ve siyasi kurumlarla birlikte Şia, Sünni, Türk, Lur, Beluç ve Arap dahil İran’da yaşayan bütün etnikler için kuvvetli güvenliğin kolları olduğunu da vurgulayan Alevi “Diğer taraftan İstihbarat Bakanlığı düşmanlara karşı tam varlığıyla boy gösteriyor” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.