İran’dan ABD’ye ağır su satımı doğrulandı

  • 17 Temmuz 2016
  • 1.084 kez görüntülendi.
İran’dan ABD’ye ağır su satımı doğrulandı

İran Atom enerjisi Teşkilatı Sözcüsü, İran tarafından Amerika’ya satılan ağır suyun bir ay sonra bu ülkeye ulaşacağını bildirdi.

Katıldığı bir televizyon programında konuşan İran Atom enerjisi Teşkilatı Sözcüsü Behruz Kemalvendi, bundan bir kaç gün önce ağır su yükünün Amerikalılara teslim edildiğini, İran’ın ödeme konusunda Amerikalılara güvenmediği, daha öncede bu gibi ödemelerde sözlerini tutmaması bakımından anlaşma metninde yapılan küçük bir düzeltmeyle İran parasını aldıktan sonra ağır su yükünün Amerikalılara teslim edildiğini bildirdi.

Ağır suyun araştırmalar ve nükleer gibi muhtelif kullanma alanlarının bulunduğunu, ağır su satımı konusunda İran’ın şu anda da bir kaç ülkeyle müzakere halinde olduğunu belirten İran Atom enerjisi Teşkilatı Sözcüsü Kemalvendi, kongrenin getirdiği yasak doğrultusunda Amerikalıların İran’dan ağır su alımında bulunmaması durumunda söz konusu ülkelerin alternatif olarak bulundurulduğunu söyledi.

ABD kongresi 14 Temmuza varan günlerde nükleer anlaşma yıl dönümünde İran karşıtı iki tasarıyı kabul etmiştir.

Bu tasarılardan biri, Boeing tarafından İran’a yolcu uçağının satımının yasaklanması ve diğeri deABD hükümetinin İran’dan ağır su satın alımının yasaklanmasıydı.

Obama yönetimi şimdiye kadar bu tasarılar hakkında her hangi bir açıklamada bulunmamıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.