İran’dan ABD’ye güvenlik tehdidi eleştirisi

  • 15 Aralık 2019
  • 765 kez görüntülendi.
İran’dan ABD’ye güvenlik tehdidi eleştirisi

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi sekreterya sözcüsü Keyvan Hosrevi, Amerika’nın ulusal güvenliğini bu ülkenin dengesiz liderlerinin tehdit ettiğini belirtti.

Keyvan Hosrevi, Amerika’nın kanun tanımaz, dengesiz liderlerinin tek taraflı yaptırım, kararlar alarak dünyada büyük sorunlara neden olduklarını söyledi.

Hosrevi, el’Cezire kanalına yaptığı açıklamada, ABD dışişleri bakanlığında ‘İran Eylem Grubu’ başkanı Brian Hook’un  açıklamasına tepki göstererek, ‘Amerika, nükleer anlaşmadan kanundışı bir şekilde çıkarak  İran’a karşı iktisadi ambargo uygulamak suretiyle İran halkının ilerlemesi ve İran halkının sağlığını hedef almıştır ve bütün taahhütleri de ayaklar altına almıştır’ dedi.

Hosrevi, Amerika’nın uluslararası nükleer anlaşmadan çıkarak, BM kanunları ve bildirilerini de çiğnediğini belirterek, aslında bu girişimiyle dünyanın güvenlik ve barışını da tehdit ettiğini söyledi.

İranlı yetkili, ABD ve İran arasında iki tutuklunun karşılıklı olarak takasına da temasla, bunun  hiç bir koşul ve müzakere olmadan  İran’ın insani girişimiyle yapıldığını belirterek, Amerika’nın ülkesine gelenlere adeta yolkesen korsanlar gibi tutum sergilediğini ve onları esir aldığını söyledi.

ABD dışişleri bakanlığında ‘İran Eylem Grubu’ başkanı Brian Hook, dün yaptığı açıklamada, Amerika’nın İran’a yönelik yaptırımlarının İran’ı cezalandırmak olmadığını iddia etmiş aksine Amerika’nın güvenlik hedeflerini garantilemek için olduğunu bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.