İran’dan ABD’ye karşı 16 maddelik misilleme kararı

  • 01 Ağustos 2017
  • 1.244 kez görüntülendi.
İran’dan ABD’ye karşı 16 maddelik misilleme kararı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin başkanlığında Nükleer Anlaşmayı Denetleme Heyeti Toplantısı tüm üyelerin katılımıyla gerçekleşti.  

Tahran’da gerçekleştirilen Nükleer Anlaşmayı Denetleme Heyeti Toplantısı Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin başkanlığında yapıldı.

İran Atom Enerjisi Kurumu ve Dışişleri Bakanlığı, ABD Temsilciler Meclisi’nde onaylanan İran karşıtı yaptırımlarla ilgili hazırladıkları raporlarını sundu. Bu toplantıda, ABD’nin düşmanca tavırları kapsamlı bir şekilde görüşüldü.

Nükleer anlaşma tüzüğünün 26, 28 ve 29 maddelerinin ihlal edildiği belirtilen toplantıda ABD’nin bu yaklışımlarına karşı sert ve keskin bir şekilde misilleme yapılması gerektiği vurgulandı.

Nükleer Anlaşmayı Denetleme Heyeti’nin ayrıca İran Meclisi’nin gündeminde olan “ABD’nin bölgedeki terör ve maceracı girişimleriyle mücadele” yasa tasarısını olumlu karşıladığı kaydedildi. Sözü geçen toplantıda ABD’nin sergilediği İran karşıtı tavırlarına yönelik 16 maddelik misilleme kararının alındığı ve yakında İran Atom Enerjisi Kurumu ve Dışişleri Bakanlığı başta olmak üzere ilgili organlara bildirileceği öğrenildi.

Heyet üyelerinin Viyana’da düzenlenen Nükleer Anlaşma Ortak Komsiyonu’nun 8. Oturumu’nun sonunda yayınlanan “Tüm nükleer anlaşma tarafları ‘Kapsamlı Ortak Eylem Planı’na verdiği taahhütlerine yapıcı bir atmosferde iyi niyetle uymalı” şeklindeki bildiriye olumlu baktıkları beliritldi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.