İran’dan ABD’ye sert tepki

  • 02 Şubat 2017
  • 1.067 kez görüntülendi.
İran’dan ABD’ye sert tepki

İran Dışişleri Bakanlığı, Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı’nın İran’a yönelik iddialarını mesnetsiz ve kışkırtıcı olarak niteledi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı’nın İran karşıtı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulunan Behram Kasımi, “Bu tür sözler dayanaksız ve kışkırtıcıdır. İran İslam Cumhuriyeti’nin terörle mücadelede gösterdiği çabaların apaçık olduğu halde birçok terör örgütü ABD ve ortaklarından finansal ve lojistik destekler alıyor. Eğer İran bölgede DEAŞ’a karşı mücadele etmeseydi bazı ülkelerin başkentini teröristler ele geçirecekti” dedi.

Kasımi, “İran olarak çok teessüf ederiz ki ABD’li yetkililer İran halkına terörle mücadele nedeniyle teşekkür edeceklerine bu tür mesnetsiz açıklamalarla terör örgütlerine yardımcı oluyorlar. ABD’nin son günlerde bazı İslam ülkeleri vatandaşlarına karşı uyguladığı ülkeye giriş yasağı da yanlış bir politika olmakla beraber ABD’li yetkililerin uluslararası yasalara önem vermediğini göstermektedir” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.