Ä°ran’dan Afganistan’a taziye mesajları

  • 01 Mart 2015
  • 925 kez görüntülendi.
Ä°ran’dan Afganistan’a taziye mesajları

Afganistan’ın kuzeydoÄŸusundaki PencÅŸir kentinin deÄŸiÅŸik bölgelerinde çığ düşmesi sonucu birçok kiÅŸinin ölümü nedeniyle ülke genelinde üç günlük yas ilan edilirken Ä°ran’dan yürütme, yasama ve yargı kurumları baÅŸkanları da, Afganistan devleti ve halkına hitaben taziye mesajı göndererek Afgan halkı ve devletiyle dert ortaklığı içinde olduÄŸunu bildirdiler. Bu doÄŸrultuda Ä°slami Ä°ran cumhurbaÅŸkanı Ruhani, Afganistan cumhurbaÅŸkanına gönderdiÄŸi mesajda,  taziyelerini bildirirken, aynı ÅŸekilde Ä°ran yargı kurumu Ayetullah Sadık Laricani de, Afganlı meslektaşına  taziye mesajı göndererek ölenler için Allah’tan rahmet yakınlarına da sabrı cemil niyaz etti.

Bu arada İran meclis başkanı da Afganistan meclis başkanına gönderdiği mesajda, taziyelerini bildirdi.

Öte yandan Afganistan’da yaÅŸanan çığ felaketi sonrasında Afganistan Devlet BaÅŸkanlığı’ndan yapılan açıklamada, hükümet kararı uyarınca ilan edilen yas dolayısıyla dünden itibaren üç gün boyunca ülkedeki ve yurt dışı diplomatik temsilciliklerde bulunan Afganistan bayrakları yarıya indirilecek.

Afganistan’ın PencÅŸir kentinin farklı bölgelerinde dört gün önce yoÄŸun kar yağışı nedeniyle çığ düşmesi sonucu onlarca ev kar altında kalmış ve son rakamlara göre 187 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸti.

Birçok kişinin cansız bedeninin hala kar altında olduğu, kurtarma ekiplerinin çalışmalara devam ettiği ve bölgeye insani yardım gönderildiği bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.