İran’dan Afganistan’daki terör saldırısına kınama

  • 31 Mayıs 2017
  • 937 kez görüntülendi.
İran’dan Afganistan’daki terör saldırısına kınama

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, bugün Afganistan’ın başkenti Kabil’de düzenlenen terör saldırısını kınayarak, İran’ın zor şartlarda bile Afganistan’ın yanında duracağını bildirdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, bugün sabah saatlerinde Afganistan’ın başkenti Kabil’de diplomatik temsilciliklerin bulunduğu Vezir Ekber Han bölgesinde düzenlenen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesiyle yaralanmasına neden olan terör eylemini şiddetle kınadı.

Bu saldırı nedeniyle Afganistan devletiyle halkına başsağlığı dileyen Kasımi, Afganistan’ın huzur ve güvenliğini hedef alan terör örgütlerinin insanlık dışı eylemlerinin yabancı ülkelerin müdahalesi olmadan Afganistanlı siyasi grupların kendi aralarında yapılan müzakere mekanizmasıyla önlenmesini temenni etti.

Kasımi ilaveten şunları kaydetti: Hangi gerekçeyle olursa olsun her türlü terör eylemi vahşice olduğundan dolayı ona karşı tepki gösterip kınanması gerekiyor. Bazı terör destekçilerinin radikal terör örgütlerine yönelik verdiği yardımlar sonucu son haftalarda barbarca terör saldırıları artmıştır. Kabil’deki son olay da buna alakalı bir uyarıdır. Dolayısıyla uluslararası toplum ile tüm barışsever ülkeler büyük bir adım atarak ciddiyetle terör destekçileri ve aşırıcılığın kaynağını araştırıp bu meseleyi ele almalı.

Son olarak Behram Kasımi, İran İslam Cumhuriyeti’nin en zor şartlarda bile büyük Afganistan devleti ile halkının yanında duracağını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.