İran’dan Amerika dışişleri bakanlığı raporuna sert yanıt

  • 14 Ağustos 2016
  • 886 kez görüntülendi.
İran’dan Amerika dışişleri bakanlığı raporuna sert yanıt

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ABD’nin İran’daki din özgürlüğüne yönelik raporuna sert tepki gösterdi.

Mehr Haber Ajansının bildirdiğine göre İran İslam cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, yaptığı açıklamada, İran’daki din ve mezhep özgürlüğüne dair ABD’nin yıllık raporunu gerçek dışı, abartılı ve mesnetsiz olarak nitelendirdi.

Bu tür raporların ABD tarafından ard niyetli olarak hazırlandığını ve birtakım dayanaksız iddialardan kaynaklandığını hatırlatan Sözcü, “İran İslam Cumhuriyeti, ülkedeki bütün dini azınlıkları resmen tanıyor ve din ile mezhep gözetmeden bütün vatandaşları eşit haklara sahip tutmaktadır” ifadelerinde bulundu.

“Amerikan yetkililer öğüt vereceklerine ülkelerindeki müslüman vatandaşların haklarını ihlal etmemelidirler” diyen Behram Kasımi, ABD’nin dini azınlıklar ve özellikle de müslümanların haklarını görmezden gelmesi apaçıktır. Müslüman vatandaşların haklarını ihlal eden Amerika dini özgürlükten söz edebilecek son ülkedir” şeklinde konuştu.

Kasımi İran İslam cumhuriyetinin, insan hakları mevzuunun bağımsız ülkelere karşı bir siyasi koz olarak kullanılmasına şiddetle karşı olduğunu, bunu insan haklarına karşı görerek kınadığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.