İran’dan Amerika’nın insan kaçakçılığı siyasetleri konusunda uyarı

  • 29 Eylül 2017
  • 1.120 kez görüntülendi.
İran’dan Amerika’nın insan kaçakçılığı siyasetleri konusunda uyarı

İran’ın BM daimi temsilcisi yardımcısı İshak Al Habib, Amerika’nın insan kaçakçılığı siyasetleri konusundaki tutumu eleştirdi.

İshak Al Habib,  Amerikan dışişleri bakanlığının insan  kaçaklığı konusunda yıllık raporuna temasla, ”bazı ülkelerin, milyonlarca insanın kaçakla karşı karşıya gelmesi ve onların çeşitli unsurlarca suistifade edilmelerine yol açan siyasetleri ortadayken bu ülkelerin bu tutumlarının  raporda yer almaması son derece dikkat çekicidir” dedi.

Amerikan dışişleri  bakanlığı  İran aleyhinde düşmanca siyasetleri doğrultusunda İran’ın  insan kaçakçılığını ortadan kaldırmak için gerekli standartlara bağlı kalmadığını iddia etti.

Bu arada İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi de, daha önce yaptığı açıklamada, insan kaçaklığının  temelinde, genel olarak Amerika ve müttefiklerinin tek yanlı siyasetleri, müdahaleleri, işgalleri, savaşı yayması, soykırım ve terörizm gibi siyasetlerindeki rolleri vardır’ dedi.

Uluslararası  Çalışma Örgütü (ILO)’nün raporuna göre, yılda yaklaşık 4 milyon 200 bin kişi insan kaçakçılarının eline düşüyor ve insan kaçakçılarının bundan gelirlerinin ise 32 milyar dolar civarında olduğu bildiriliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.