İran’dan B.A.Emirlikleri ve Arabistan’ın iddialarına cevap

  • 29 Ekim 2016
  • 1.285 kez görüntülendi.
İran’dan B.A.Emirlikleri ve Arabistan’ın iddialarına cevap

İslami İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Arabistan ve B.A.Emirlikleri yetkililerine, ”İslami mukaddesatı kendi çirkef amaçları için kullanmamaları” tavsiyesinde bulundu.

Behram Kasımi,  dün B.A.Emirlikleri  dışişleri bakanının Yemenlilerin  Mekke’ye füze saldırısı iddiası konusundaki açıklamalarına gösterdiği tepkide; ”Yemenlilerin Mekkeyi Mükerreme’ye karşı füze saldırısı boş bir iddiadır” dedi.

Kasımi, Arabistan ve B.A.Emirlikleri yetkililerine hitaben ”siyasi hedefler için İslami mukaddesatı ve kutsal toprakları siyasileştirmemeleri ve kendi yenilgilerini telafi etmek konusunda bu tür münafıkça ve tekfirci ve tehlikeli ortam oluşturmaya bel bağlamamalılar” dedi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, Yemen halkının İslami mukaddesat konusunda ilgileri ve bağlılıklarının, İslam ümmeti yerine  Amerika ve siyonist rejime bel bağlayan Arabistan yöneticileri ve vahabilerden  çok daha fazla  olduğunu belirterek; onların Haremeyni Şerif’e  yönelik saygılarının  çocuk katilleri ve saldırganlarla mukayese edilmez düzeyde  çok fazla olduğunu söyledi.

Kasımi, kendi cinayetlerini Kabe’ye saygıdan fazla görenlerin, her geçen gün müslümanların arasında rezil rüsva olmasının da arttığını söyledi.

Suudi haber kaynakları, dün sabah halkın zihnini bulandırmak için, Yemen güçlerine ait  bir balistik füzenin  Yemen’in Saede şehrinin kuzeyinden  Mekke şehrine atıldığını iddia etmişlerdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.