İran’dan BAE iddialarına tepki

  • 01 Aralık 2015
  • 767 kez görüntülendi.
İran’dan BAE iddialarına tepki
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dışişleri’nden Sorumlu Devlet Bakanı’nın İran’a karşı sözlerini temelsiz ve izahatı imkansız olarak niteledi.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cabir Ensari, BAE Dışişleri’nden Sorumlu Devlet Bakanı’nın Arap koalisyonunun Yemen’e saldırısının İran’a karşılık olduğuna dair sözlerine gösterdiği tepkide, mantıksız ve zayıf argümanlarla, Yemenlilerin kasıtlı olarak katliamı ve Yemen’in altyapısının tahrip edilmesinin haklı gösterilmeyeceğini kaydetti.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İran’a komşu bazı Arap ülkeleri yetkililerinin yanlış ve yıkıcı politikalarına izahat getirirken, İran İslam Cumhuriyeti’ni suçlamaktan başka bir yol bilmediklerini dile getirdi.
Ensari, onların yanlışlıkla İranofobi politikasının hala uluslararası toplum ve bölge kamuoyunu kandıracağını düşündüklerini, böylece radikalizm ve savaş çığırtkanlığının esas kaynağı konusundaki aşikar gerçeklerden onları uzak tutmaya çalıştığını belirtti.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.