Ä°ran’dan Bahreyn rejiminin iddialarına yalanlama

  • 14 AÄŸustos 2015
  • 881 kez görüntülendi.
Ä°ran’dan Bahreyn rejiminin iddialarına yalanlama

İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanlığı sözcüsü Bahreyn içişlerinin İran ile ilgisi olmadığını ve yapılan iddiaların ise temelsiz olduğunu söyledi.

Dışişleri bakanlığı sözcüsü Merziye Efham dün akşam yaptığı açıklamada, Bahreyn’de yaşanan gelişmelerin İran ile ilgili iddiaların temelsiz olduğuna işaretle, terörizm ve şiddet kültürünü yayan kaynakların, bu iddialara kanmayacak kadar her kes tarafından bilindiğini söyledi.

Efham, İSNA’ya verdiği demeçte, bölge ülkelerinin İran ve 5+1 grubu arasında sağlanan anlaşmaya verdiği desteğin ardından, Bahreyn içişleri bakanlığının, bölgedeki yapıcı diplomatik sürecin tersine çok amatörce hareket etmeye çalıştığını söyledi.

Dışişleri bakanı sözcüsü Bahreyn hükümetine, ülke içi krizini çözmek için, bölge hükümetleri ve halkları arasında mevcut havadan en iyi şekilde yararlanmasını tavsiye etti.

Bahreyn içişleri bakanlığı dün yayınladığı bildiride, bölgede yenilgiye uğramış olan İranofobi projesini izleme doğrultusunda, Sitre bölgesinde yaşanan son patlama olayı ile ilgili 5 İranlıyı tutukladığını iddia etti.
28 Temmuz tarihinde başkent Maname yakınlarında bulunan Sitre bölgesinde yaşanan patlamada Bahreynli iki polis öldü, 6 kişi de yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.