İran’dan BM insan hakları konseyine kınama

  • 25 Kasım 2022
  • 63 kez görüntülendi.
İran’dan BM insan hakları konseyine kınama

İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanlığı yayınladığı bildiride, BM insan hakları konseyinin İran karşıtı kararını kınayarak, bunun az sayıdaki batılı ülkenin İran karşıtı eylemi olduğunu ve tamamen reddedildiğini belirtti.

BM insan hakları konseyi dün İran’da insan hakları durumu olarak adlandırdığı durumla ilgili İran karşıtı bir kararı onayladı. Karar 25 evet, 6 hayır ve 15 çekimser oyla kabul edildi.
IRNA’nın bildirdiğine göre İran dışişleri bakanlığı bu bağlamda yayınladığı bildiride, bir kaç batılı ülkenin insan hakları konseyine dayattığı İran karşıtı kararı şiddetle kınarken, “insan hakları konseyinin bazı ülkelerin kısa vadeli çıkarlarını sağlamak bağlamına bir kez daha suiistimal edilmesinin esef verici olduğunu belirtti.
Dışişleri bakanlığı Mehsa Emini’nin vefatından esef duyduğunu bir kez daha tekrarlayarak, bu olayla ilgili İran İslam cumhuriyeti üst düzeyli tüm yetkililerin, temeli dini tealim, İran İslam cumhuriyetinin ilerici anayasası ve İran uygarlığının kültüründe olan insan haklarına gerçek bağlılık ve insancıl bakışla bu talihsiz  olaya sorumlu bir yaklaşım sergilediklerini belirtti.
Bildiride ayrıca İran İslam cumhuriyetinin bu yaklaşımı, ülkenin üst düzey yetkililerinin, ilgili organlarının ve ilgili kurumlarının endişe ve sorumluluğunu göstermekte olduğu ifade edilerek, bu yaklaşımın, ulusal sorumluluk, iç yasalar, insani ilkeler ve uluslararası mekanizmalara üyelik yükümlülüklerine saygı ve bağlılık temellerine göre benimsendiği belirtildi.
Dışişleri bakanlığı bildirisinde ayrıca “Hiç şüphesiz Almanya rejimi ve insan hakları konseyinin özel oturumunu düzenleyenlerin eylemi, tarihi bir hata ve çok boyutlu siyasi hedeflerden kaynaklanıyor” denildi. /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.