İran’dan Cibuti cumhurbaşkanının iddiasına cevap

  • 26 Kasım 2016
  • 1.040 kez görüntülendi.
İran’dan Cibuti cumhurbaşkanının iddiasına cevap

İslami İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Cibuti cumhurbaşkanının İran’ın bölge ülkelerine yönelik müdahale ettiğine dair iddiasının ölçüsüz ve aptalca olarak niteledi.

Behram Kasımi, Cibuti cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelle’nin İran karşıtı iddiasına tepki gösterdiği açıklamasında; bu ülke yetkililerinin  gerçek dışı ve asılsız her türlü açıklama yapmadan önce, düşünerek ve tarafsız kaynaklara dayanarak, bölgenin karmaşık durumunu dikkate alarak en azından mantık ölçüsünde  açıklama yapmaları gerektiğini söyledi.

Kasımi, Cibuti cumhurbaşkanına tavsiyede bulunarak; ”bu gibi boş ve diğerlerinin açıklamalarının tekrarı yerine, bölge halkının yararını dikkate alarak  tek taraflı açıklamalardan sakınmasını,  zira bu gibi açıklamaların özellikle de Suriye, Yemen ve Bahreyn başta olmak üzere bölgenin barış  ve güvenliğine bir yararının olmayacağını  söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, Cibuti cumhurbaşkanını başta bölge olmak üzere  dünya medeniyet ve tarihini dikkatli bir şekilde araştırmasını isterken, ”bölge tarihinin ibretlerle  dolu olduğunu ve bunların geleceğe ışık tutan bir fener olarak ele alınması gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.