İran’dan dış güçlere tepki

  • 20 Aralık 2014
  • 1.271 kez görüntülendi.
İran’dan dış güçlere tepki

İran İslam Cumhuriyeti’nin BM temsilciliği sorumlusu, büyükelçi Hüseyin Dehkani, Afganistan’da dış güçlerin varlığının, teröristlerin bu ülkenin mali ve insani kaynaklarına saldırmalarına  bahane oluşturduğunu söyledi.

Habere göre, Dehkani, Güvenlik Konseyi’nde Afganistan’ın durumunu ele almak için düzenlenen oturumda yaptığı konuşmada,  İran İslam Cumhuriyetinin Afganistan ile  tarihi ve kültürel derin bağlarının olduğuna temasla, Afganistan’ın huzur ve güvenlikli bir ülke içinde olmasını istediğini söyledi.

Dehkani, İran’ın siyasetlerinin her zaman  Afganistan’ın barışı, istikrarı, iktisadi, güvenlik ve  sosyal açıdan kalkınması olduğunu belirterek, aynı zamanda İran-Afganistan sınırlarının güvenliğinin de İran açısından son derece önemli olduğunu dile getirdi.

İran’ın BM temsilciliği sorumlusu, büyükelçi  konuşmasında, Afganistan’da şiddetin artması ve devam etmesinden son derece  kaygı duyduklarını belirterek; Afganistan’da bütün saldırı ve şiddetin  Taliban, El’Kaide ve diğer şiddet yanlısı ve radikalizm yanlısı gruplar tarafından   masum insanlara ve bu ülkenin  alt yapısına yönelik yapıldığını söyleyerek kınadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.