İran’dan Ermenistan’a doğalgaz ihracatı üç katına çıkacak

  • 27 Temmuz 2016
  • 946 kez görüntülendi.
İran’dan Ermenistan’a doğalgaz ihracatı üç katına çıkacak

İran petrol bakanı İran’dan Ermenistan’a ihraç edilen doğalgaz miktarının 2018 yılına kadar üç katına çıkacağını ve 3 milyon metreküpe yükseleceğini söyledi.

İran petrol bakanı  Bijen Namdar Zengene, dün Tahran’da Ermenistan enerji ve tabii kaynaklar bakanıyla görüşmesinde  yaptığı açıklamada, Tahran ve Erivan arasında elektrik takasının artmasına işaretle, İran’dan Ermenistan’a doğalgaz  transitinin görüşmenin asıl konusu olduğunu söyledi.

Zengene, Ermenistan’ın Gürcistan’a İran doğalgazının intikali konusunda istekte bulunduğunu ve bununla ilgili yeni bir kurumun oluşturulmasını önerdiğini ve İran’ın da bunu kabul ettiğini belirtti.

Zengene, bundan sonra Ermenistan’da doğalgaz satışı şeklinin değişeceğini zira yeni oluşturulacak kurum kanalıyla Ermenistan ve  oradan da  başka ülkelere  doğalgazın satışı imkanının sağlanacağını söyledi.

İran petrol bakanı, İran’ın komşu ülkelere doğalgaz satışına önem verdiğini belirterek, Ermenistan’ın bu konuda İran’la güzel bir işbirliği yaparak İran doğalgazının başka ülkelere satışında ve transitinde rol oynayabileceğini ve bu konuda da  anlaşmaya vardıklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.