İran’dan Filistin’e desteğe vurgu

  • 19 Nisan 2017
  • 1.092 kez görüntülendi.
İran’dan Filistin’e desteğe vurgu

İran İslam Cumhuriyetinin Ürdün büyük elçisi dün işgal rejimi siyonist İsrail’in işgalciliği karşısında İran’ın Filistin davasına desteğinin devam edeceğini bildirdi.

İran İslam Cumhuriyetinin Ürdün büyük elçisi Müçteba Firdevsipur, dün Filistin Milli Meclisi temsilcilik ofisine giderek bu meclisin başkanı Selim Zanun ve diğer bazı üyeleri ile ikili ilişkiler, bölgesel meseleler ve Filistin meselesi konusunda fikir teatisinde bulundu.

İran İslam Cumhuriyetinin en öncelikli siyasetlerinden birinin Filistin halkına desteği sürdürmek olduğunu belirten İran’ın Ürdün elçisi, siyonist rejimin işgalciliğine son verilmesi suretiyle Filistinli gruplar arasında birlik ve dayanışmanın sağlanmasının zaruri olduğunu bildirdi.

Filistin halkının meşru tüm haklarının temin edilmesi ve mültecilerin kendi öz anavatanlarına geri gelmesi gerektiğini hatırlatan Firdevsipur, İran’ın Kudüs’ün başkentliğinde bağımsız Filistin devletinin kurulmasına destek verdiğini bildirdi.

Selim Zanun da bu görüşmede İran’ın tutumunu takdir ederek, İslam düşmanları karşısında Filistinlilerin birlik ve dayanışma içinde olmasını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.