İran’dan flaş Musul açıklaması

  • 12 Temmuz 2017
  • 1.256 kez görüntülendi.
İran’dan flaş Musul açıklaması
İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Mesut Cezayiri, Musul’un özgürleştirilmesiyle birlikte ABD ile yandaşlarının bölgede yürüttükleri bölücü planları için ölüm zilinin çalmaya başladığını ifade etti.

İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Mesut Cezayiri, bölgesel gelişmelere dair yaptığı açıklamada Musul’un terör örgütü DEAŞ’tan kurtarılmasını değerlendirdi.

Musul’un özgürleştirilmesiyle birlikte ABD ile yandaşlarının bölgede yürüttükleri bölücü planları için ölüm zilinin çalmaya başladığını kaydeden Tuğgeneral Cezayiri, “Bölge halkı herhangi bir saldırıya karşı dimdik durarak düşmanları yenilgiye uğratacaktır” ifadesini kullandı.

Irak’ta elde edilen başarıların Suriye ile Yemen’de de gerçekleşeceğini aktaranTuğgeneral Cezayiri şunları kaydetti: Terörizm ABD’nin bölgede izlediği vekalet savaşından ayrı bir konu değildir. Dolayısıyla Irak’ta başta Musul olmak üzere diğer bölgelerinde de teröristlerin yenilmesi ABD’nin başarısızlığı demektir ve aynı zamanda direniş için de büyük bir zafer anlamında gelmiyor.

İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü, Musul’da Irak ordusu ve Haşdi Şabi güçlerinin gösterdiği fedakarlıklarla ulaşılan zaferden dolayı Irak devleti ve halkını tebrik etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.