İran’dan Hindistan hükümeti ve halkına dert ortaklığı mesajı

  • 21 Kasım 2016
  • 1.035 kez görüntülendi.
İran’dan Hindistan hükümeti ve halkına dert ortaklığı mesajı

İslami İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Hindistan’da dün yaşanan tren kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerine dert ortaklığı mesajında bulundu.

Behram Kasımi,  Hindistan’da trenin raydan çıkması sonucu çok sayıda yolcunun ölümü ve yaralanmasına neden olan sözkonusu elem verici  hadiseden dolayı  üzüntülerini bildirirken,  ölenlerle ilgili olarak da onların aileleri, Hindistan halkı ve devletine taziyelerini bildirdi ve yaralıların da bir an önce  sağlıklarına kavuşmasını temenni etti.

Hindistan polisi  yaptığı açıklamada, dün yolcu treninin Kanpur şehrinde raydan çıkması sonucu en az 119 yolcunun öldüğünü, 150 kadarının da yaralandığını bildirmişti.

Polis, sözkonusu hadisenin hızlı trende gerçekleştiğini ve 14 vagonun  raydan çıktığını ve bu hadisenin de yolcuların genel olarak uykuda olduğu bir zamanda  vuku bulduğunu bildirdi.

Henüz trenin raydan çıkmasının sebebi  belirlenemedi.

Hindistan’da günde 20 milyon kişinin trenle  yolculuk yaptığı belirtiliyor. İstatistikler 2014 yılında tren kazasında  25 bin  kişinin öldüğünü gösteriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.