İran’dan Irak’ın toprak bütünlüğüne, Şii ve Sünnilerin birliğine destek

  • 06 Kasım 2016
  • 1.109 kez görüntülendi.
İran’dan Irak’ın toprak bütünlüğüne, Şii ve Sünnilerin birliğine destek

İran genel kurmay başkanlığı üst düzey sözcüsü tuğgeneral Mesut Cezairi, Irak’ın toprak bütünlüğünün korunması, Şii ve Sünnilerin birliğinin İran’ın Irak’ta öncelikli siyasetlerinden olduğunu söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Cezairi, dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, IŞİD ile mücadele koalisyonunun ta başından beri  propaganda amaçlı olduğunu  belirterek,  onların bu terör örgütüyle mücadele iradesinin olmadığını söyledi.

Cezairi, Amerikan yönetiminin Musul’u kurtarma operasyonuna katılma hedefiyle gerçekte  bu konuyu seçimlerde  kullanma amacında olduğunu söyledi.

İranlı askeri yetkili, sulta düzeninin siyasetlerinin İslam dünyasında  çatışmaları arttırmak ve kamuoyunun siyonist İsrail rejimi konusunda  bakışını saptırmak ve çarpıtmak olduğunu belirterek, bundan dolayı Amerikan yönetiminin, Musul’dan teröristleri Suriye’nin doğu sınırlarına göçettirmek suretiyle  gerçekte bu grubun tamamen ortadan kalkmasını istemediğini gösterdiğini söyledi.

İranlı askeri yetkili Mesut Cezairi, bölgede gerilimi arttıran bazı ülkelerin siyasetlerine de temasla, onların Amerika ve siyonist İsrail hedeflerine hizmet ettiğini  belirterek; ”’Direniş, Müslüman halkların sulta düzeni karşısındaki mücadelede tek kurtuluş yoludur ve bunun dışındaki her türlü  yol ise yenilgiye mahkumdur” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.