İran’dan “Laçin Koridoru” açıklaması

  • 21 Aralık 2022
  • 146 kez görüntülendi.
İran’dan “Laçin Koridoru” açıklaması

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nasır Kenani, “Laçin Koridoru” sorununun Azerbaycan Cumhuriyeti ile Ermenistan arasında diyalog yoluyla ve barışçıl bir şekilde çözülmesini umduğunu ifade etti.

Nasır Kenani, İSNA ajansına verdiği demeçte, Laçin Koridoru’nun kapatılmasıyla ilgili olarak İran İslam Cumhuriyeti’nin Azerbaycan Cumhuriyeti ile Ermenistan arasındaki anlaşmazlıkların barışçıl yollarla çözülmesini her zaman vurguladığını söyledi.
İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü şöyle dedi: ”9 Kasım 2020’de imzalanan üçlü ateşkes açıklamasının şartlarının tam olarak uygulanması, iki ülke Azerbaycan Cumhuriyeti ve Ermenistan arasındaki ihtilafları çözebilir.”
Nasır Kenani, bölgede barış ve istikrarın tesisi için gereksiz gerilimlerden kaçınılması gerektiğini belirterek, Laçin Koridoru’nun açılması sorununun diyalog yoluyla hızla çözülmesini umduğunu ifade etti.
Geçen hafta kendilerini “ekolojist” olarak tanıtan Azerbaycan Cumhuriyeti’nden bir grup, Ermenistan ile Dağlık Karabağ arasındaki tek bağlantı yolu olan Laçin Koridoru’nu trafiğe kapattı.
Laçin sınırının devam eden blokajına, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın Karabağ bölgesindeki insani krize ilişkin uyarısının yanı sıra Rusya ve BM Genel Sekreteri Anthony Guterres tarafından dile getirilen endişe eşlik etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.