İran’dan nükleer anlaşmanın korunmasına vurgu

  • 02 Ekim 2019
  • 1.900 kez görüntülendi.
İran’dan nükleer anlaşmanın korunmasına vurgu

İran dışişleri bakanı yardımcısı Seyyid Abbasi Irakçi, Amerika’nın tek yanlı siyasetlerine karşı nükleer anlaşmanın korunması gerektiğini söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Irakçi, dün Almanya’nın Milli Günü merasimi için Almanya’nın Tahran’daki büyükelçiliğinde yapılan kutlamaya katılırken, burada  yaptığı  açıklamada, Amerika’nın tek yanlı siyasetlerine karşı nükleer anlaşmayla ilgili  maalesef iyi bir duruş sergilenmediğini belirterek, bu anlaşmanın kurtarılması için çok ciddi çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi.

İran dışişleri bakan yardımcısı, İran ve 4+1 grubu ülkeleri arasında işbirliğinin Amerika’nın tek yanlı ve yaptırım siyasetlerinin yenilgiye uğramasına vesile olması gerektiğini  zira Amerika’nın silahını her zaman bağımsız ülkelere çevirdiğini söyledi.

Irakçi, İran ve Avrupa ülkelerinin Çin ve Rusya’yla beraber, nükleer anlaşmayı dengede tutmaya çalıştığını ama ABD’nin  tek yanlı siyasetlerinin bu dengeyi yok ettiğini söyledi.

Irakçi, Almanya Milli Günü ve Berlin Duvarı’nın yıkılması yıldönümünü tebrik ederek, İran ve Almanya’nın geçmişten beri iyi ilişkiler içinde olduğunu söyledi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.