İran’dan önemli Musul açıklaması

  • 22 Ekim 2016
  • 890 kez görüntülendi.
İran’dan önemli Musul açıklaması

İnkılap Rehberi Başdanışmanı Velayeti, İran’ın Musul’u DAEŞ’ten Kurtarma Operasyonu’na askeri olarak katılmayacağını ifade etti.

9.Uluslararası İslami Uyanış Yüksek Konseyi Toplantısı için Bağdat’ta bulunan İnkılap Rehberi Başdanışmanı Velayeti, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Sözkonusu Irak’ta düzenlenen toplantının terörle mücadelede ciddi bir irade olduğunu, ayrıca bölgenin masum halkını desteklediğini göstermektedir” dedi.

Velayeti, bölgede meşru devletleri ve masum halkı desteklemenin İran’ın temel politikası olduğunu belirterek, bu yardımların bölgede devletlerin talebi üzerine danışmanlık veya siyasi çerçevede olduğunu söyledi.

İran’ın Musul’u DAEŞ’ten Kurtarma Operasyonu’na askeri olarak doğrudan katılmayacağını belirten Ali Akber Velayeti, ülkesinin 5 yıl süresince gerici terörist ve destekçileri ile mücadelede, her zaman bölgenin mazlum insanlarının yanında durduğunu belirtti.

Velayeti, sözlerinin bir bölümünde de “Irak’ta düzenlenen Uluslararası İslami Uyanış Yüksek Konseyi Toplantısı’nın Musul’u Kurtarma Operasyonu ile eş zamanlı olması İslami ülkeleri arasında siyasi bir dayanışma olduğunu gösterir. Dolayısıyla da mezhepsel farklılıkları bir kenara bırakarak, ortak İslami varlıkları göz önünde bulundurup gerici teröristlerle mücadele etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.